HOME > kindertandheelkunde

Voorkomen is de toekomst

Vroeg Beginnen voor een Levenslange

& stralende glimlach

Bij Tandheelkundig Centrum Nieuweland staan we sterk achter de gedachte dat een vroegtijdige tandheelkundige zorg de basis legt voor een gezond volwassen gebit. Kinderen verdienen een zorgzame en voorlichtingsgerichte benadering. Door hen vroeg te voorzien van juiste poetsinstructies en een prettige eerste kennismaking, bouwen we aan vertrouwen en voorkomen we tandartsangst.

Neem uw kind al op jonge leeftijd mee tijdens uw eigen afspraken. Laat hen spelenderwijs wennen aan onze moderne tandartsstoelen, de instrumenten en ons vriendelijke team. Vanaf de leeftijd van 3 jaar raden we aan om het gebit van uw kind minimaal één tot twee keer per jaar te laten controleren. Gaatjes, of cariës, zijn een veelvoorkomend probleem bij kinderen. Onbehandelde gaatjes kunnen leiden tot pijnlijke complicaties, dus tijdige interventie is essentieel.

Dentists with a patient during a dental intervention to girl.

Bij Tandheelkundig Centrum Nieuweland monitoren we ook de algehele ontwikkeling van het kindergebit. Soms is vroege interventie, zoals logopedie of verbreding van de bovenkaak, nodig voor optimale mondgezondheid.

Een gezond gebit is het resultaat van goede gewoonten. Leer uw kind het belang van tweemaal daags twee minuten poetsen. Verminder ook de inname van suiker; een verminderde suikerconsumptie kan het risico op gaatjes drastisch verlagen. En onthoud: we hebben slechts één gebit, dus laten we er optimaal voor zorgen.

Muziekplein 18 – 22 2992 GH Barendrecht Nederland.

follow us!