HOME > t-scan

Digitale precisie

De gezondheid van uw gebit is van cruciaal belang. Met de geavanceerde T-Scan, een speciaal apparaat bij Tandheelkundig Centrum Nieuweland, voeren we een gedetailleerde digitale scan van uw gebit uit. Hiermee analyseren we nauwkeurig hoe uw boven- en ondertanden samenkomen, een essentiƫle factor voor uw gebitsgezondheid.

Voor de komst van de T-Scan vertrouwden professionals op articulatiepapier, een folie met speciale inkt, om de afdruk van het raken van tanden en kiezen te visualiseren. Echter, deze methode kon de exacte timing van hoe de tanden op elkaar komen niet tonen. Met onze T-Scan krijgen we niet alleen inzicht in de occlusie (hoe tanden en kiezen elkaar raken) maar ook of de articulatie, de horizontale beweging van de onderkaak ten opzichte van de bovenkaak, in balans is.

Een ongebalanceerde beet en kauwfunctie kan het leiden tot diverse pijnklachten waaronder kaakgewrichtspijn en zelfs nek- en rugklachten. Dankzij de gedetailleerde gebitsanalyse die de T-Scan biedt kunnen we effectief deze klachten diagnosticeren en behandelen.

Heeft u klachten of zorgen over de balans van uw gebit? Bespreek uw symptomen met ons en we bepalen samen of een T-Scan analyse voor u zinvol is.

Muziekplein 18 – 22 2992 GH Barendrecht Nederland.

follow us!