Kinderen

Kinderen, jong geleerd is oud gedaan

Ook voor kinderen is een bezoek aan de tandarts erg belangrijk. Hoe eerder hun gebit onder controle staat, des te makkelijker het is om preventief in te grijpen. Voorlichting is belangrijk bij het behandelen van kinderen, denk hierbij bijvoorbeeld aan poetsinstructies. Het creëren van vertrouwen zorgt ervoor dat uw kind geen drempelvrees krijgt. Wij adviseren u dan ook om uw kind al direct bekend te maken met de tandarts. Neem uw kleintje mee als u zelf naar de tandarts gaat. Zo kan het wennen aan de tandartsomgeving en maakt het op speelse wijze kennis met de beweegbare stoel, de instrumenten en de medewerkers. Vanaf een leeftijd van ongeveer 3 jaar is het zinvol om ons 1 à 2 keer per jaar te laten controleren hoe het met het gebit van uw kind gaat. Gaatjes (cariës) is het meest voorkomende probleem bij jonge kinderen. Gaatjes die niet worden behandeld, kunnen pijn en ontstekingen veroorzaken. Door het vullen van het gaatje kan verdere schade worden voorkomen.

Verder volgen we de ontwikkeling van het gebit nauwkeurig. Soms is het nodig om al vroeg te starten met bijvoorbeeld logopedie omdat de mondhouding niet goed is en het gebit zich niet goed ontwikkelt. Ook het verbreden van de bovenkaak is soms nodig, de beste periode om dit te doen is tussen 6-8 jaar oud.

Goed poetsen, voorkom gaatjes

We hebben slechts één gebit. Wilt u er lang plezier van hebben? Verzorg het dan goed! Leer kinderen al op jonge leeftijd dat 2 keer per dag 2 minuten tandenpoetsen essentieel is voor een gezonde mond met tanden.

En tja, eet niet teveel suiker op een dag. Want wist u dat … als we geen suiker zouden eten we ook (bijna) geen gaatjes zouden hebben!?

Controleer of er goed gepoetst is tot kinderen ongeveer 10 jaar oud zijn. En beperk dus de inname van zoetigheid. We hebben tenslotte maar een gebit, wees er dus zuinig op!