Bleken

Mooie witte tanden

Het gebit is een visitekaartje en straalt gezondheid uit als het er mooi en fris uitziet. Door invloeden van buitenaf, zoals koffie, thee en andere voeding, kunnen tanden aan witheid verliezen. Door het bleken van tanden worden ze een paar tinten lichter en krijgen daarmee weer de kleur die ze ooit hadden of misschien zelf witter als u dat wenst.

Veel mensen denken dat tanden bleken eenmalig is en soms is dat ook zo. Maar zoals ze eerder aan witheid verloren hebben kan dat weer gebeuren. Het kan dus zijn dat u na een paar jaar weer een behandeling nodig heeft om dezelfde witte kleur te bereiken.

U kunt bij ons terecht voor een in-office lamp behandeling waarbij u per 10 min € 35,- betaald. Soms is 10 min al voldoende om een mooi resultaat te krijgen. Bepaal samen met de behandelaar de gewenste kleur.

Ook is het mogelijk om thuis uw tanden te bleken. Dit wordt gedaan met bitjes en bleekgel. We werken met bitjes en 6% waterstofperoxide om uw tanden te bleken. Tijdens de eerste afspraak maken we een afdruk van uw boven en onderkaak om de bitjes te laten maken. Het is belangrijk dat de bitjes goed passen voor een optimaal resultaat.

Tijdens de tweede afspraak krijgt u een gebitsreiniging om alle oppervlakkige aanslag te verwijderen. Vervolgens krijgt u de materialen en de uitleg hoe u het bleken thuis uitvoert. U draagt de bitjes minimaal 2 uur of een hele nacht, na 5-10 keer dragen ontstaat meestal het gewenste resultaat.